Nieuws

Terugblik op geslaagde sportfeesten

Gisteren waren er sportfeesten in ons gewest. We kunnen terugblikken op een geslaagde editie waarbij KLJ Sint-Kruis Vivenkapelle de hoofdprijs wegkaapte!

In tegenstelling tot vorig jaar waren de weergoden ons dit jaar heel erg goed gezind. Onder een stralende zomerzon trok de karrentocht ’s morgens doorheen de polders van Zuienkerke en werd er ’s middags gestreden met verschillende disciplines van sport en spel onder de KLJ’s: karrentocht, fil rouge met autorace en zeilrace, massaloop, estafette, kringdans, piramidebouw, touwtrekken en afvalrace. KLJ Oostende Houtave tracteerde iedereen ook op een mooie demonstratie wimpelen. Ook toeschouwers, sympathisanten of ex-KLJ’ers kwamen ’s middags een kijkje nemen om de KLJ’s aan te moedigen. Kortom het was een gezellige namiddag vol plezier.

In totaal namen zes KLJ’s deel: KLJ Uitkerke, KLJ Oostende-Houtave, KLJ Sint-Kruis Vivenkapelle, KLJ Oostkamp, KLJ Oedelem en KLJ Beernem. Na het optellen van alle scores heeft KLJ Sint-Kruis Vivenkapelle de eerste plaats, gevolgd door KLJ Beernem en vervolgens Oedelem. Proficiat!

Dankwoord

Tot slot willen nog een woord van dank richten aan:

  • KLJ Uitkerke voor de organisatie van de sportfeesten, en om alles in goede banen te leiden
  • de zes KLJ’s voor hun intensieve voorbereiding, inzet en deelname om van deze sportfeesten een succes te maken
  • jury van het KLJ gewest Lauwe-Rekkem om alle disciplines nauwkeurig te beoordelen
  • de sponsors die het mogelijk gemaakt hebben om dit sportfeestweekend te kunnen organiseren
  • Eric van Studio2 voor de vlotte presentatie
  • Eigenaar van de weide waar alles doorging
  • Gemeente Zuienkerke

Regionaal sportfeest

Smaken onze sportfeesten naar meer? Wel, als afsluiter van de zomer is er het regionaal sportfeest waar heel wat KLJ’s uit West-Vlaanderen elkaar ontmoeten en onder elkaar strijden in diverse disciplines: vendelen, wimpelen, dans, piramide, touwtrekken, autoproppen en stoelendans. Dit gaat door op zondag 28 augustus 2016 en wordt georganiseerd door KLJ Ruiselede. Alles gaat door op de voetbalterreinen in Ruiselede (Tieltstraat 46 in Ruiselede). Ook als jouw KLJ niet deelneemt, loont het zeker de moeite om een kijkje te gaan nemen!

Bekijk hier de uitslagen, foto’s en video’s van de sportfeesten